Главная » 2011 » Ноябрь » 17 » Молитва Ангелу
02:21
Молитва Ангелу

О святый Ангеле, хранителю и покровителю мой благий! С сокрушенным сердцем и болезненною душею предстою ти, моляся: услыши мя, грешнаго раба своего (имя рек), с воплем крепким и плачем горьким вопиющаго; не помяни моих беззаконий и неправд, имиже аз, окаянный, прогневляю тя по вся дни и часы, и мерзостна себе творю пред Создателем нашим Господем; явися мне милосерд и не отлучайся мене, сквернаго, даже до кончины моея; возбуди мя от сна греховнаго и пособствуй твоими молитвами прочее время живота моего без порока преити и сотворити плоды достойны покаяния, паче же от смертных падений греховных соблюди мя, да не погибну во отчаянии и да не порадуется враг о погибели моей. Вем воистинну и усты исповедую, яко никтоже таков друг и предстатель, защититель и поборник, якоже ты, святый Ангеле: предстоя бо Престолу Господню, молишися о мне, непотребнем и паче всех грешнейшем, да не изъимет Преблагий души моея в день нечаяния моего и в день творения злобы. Не престай убо умилостивляя премилосердаго Господа и Бога моего, да отпустит согрешения моя, яже сотворих во всем житии моем, делом, словом и всеми моими чувствы, и, имиже весть судьбами, да спасет мя; да накажет мя зде по Своей неизреченней милости, но да не обличит и не истяжет мя онамо по Своему нелицеприятному правосудию; да сподобит мя покаяние принести, с покаянием же Божественное Причащение достойне прияти, о сем паче молю и таковаго дара всеусердно желаю. В страшный же час смерти неотступен буди ми, благий хранителю мой, прогоняя мрачныя демоны, имущия устрашити претрепетную душу мою: защити мя от тех ловления, егда имам преходити воздушныя мытарства, да храним тобою, безбедно достигну рая, ми вожделеннаго, идеже лицы святых и Горних Сил непрестанно восхваляют всечестное и великолепое имя в Троице славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, Емуже подобает честь и поклонение во веки веков. Аминь.
МОЛИТВА К АНГЕЛУ ХРАНИТЕЛЮ

Ангел Христов святый, к тебе припадая молюся, хранителю мой святый, приданный мне на соблюдение души и телу моему грешному от святаго крещения, аз же своею леностию и свои злым обычаем прогневах твою пречистую светлость и отгнах тя от себе всеми студными делы: лжами, клеветами, завистию, осуждением, презорством, непокорством, братоненавидением и злопомнением, сребролюбием, прелюбодиянием, яростию, скупостию, объядением без сытости и опивством, многоглаголанием, злыми помыслы и лукавыми, гордым обычаем и блудным возбешением, имый самохотение на всякое плотское вожделение. О, злое мое произволение, его же и скоти безсловеснии не творят! Да како возможеши возрети на мя, или приступити ко мне, аки ко псу смердящему? Которыма очима, Ангеле Христов, воззриши на мя, оплетшася зле во гнусных делах? Да како уже возмогу отпущения просити горьким и злым моим и лукавым деяниями, в няже впадаю по вся дни и нощи и на всяк час? Но молюся ти припадая, хранителю мой святый, умилосердися на мя грешного и недостойного раба твоего (имя), буди ми помощник и заступник на злаго моего сопротивника, святыми твоими молитвами, и Царствия Божия причастника мя сотвори со всеми святыми, всегда, и ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
АКАФИСТ АНГЕЛУ ХРАНИТЕЛЮ

Кондак 1

Избранный от Господа Бога на хранение души моея и телесе, святый Ангеле, похвальная ти воспевати дерзаю, недостойный раб твой; ты же, яко имеяй дерзновение к Царю Небесному, от всяких мя бед и скорбей, от враг видимых же и невидимых защити, зовуща: Радуйся, Ангеле Господень, неусыпаемый хранителю мой.

Икос

Разуму моему просвещение свыше исходатайствуй, святый Ангеле, да возмогу познати, что есть воля Божия, благая и угодная и совершенная, и сердце мое направи, еже со усердием творити ю; тебе же, хранителя моего, да не престану восхваляти сицевыми гласы:
Радуйся, воспламеняяй сердце мое любовию к Богу, Создателю моему;
Радуйся, возбуждаяй мя на всяк день же и час приносити Ему молитвы, прошения и благодарения.
Радуйся, якоже стражем верным, страхом Господним душевный мой дом ограждаяй;
Радуйся, вся помышления моя к распятому за грехи мира Спасителю устремляяй.
Радуйся, страдания Его и крестную смерть в память мою вперяяй;
Радуйся, воспоминанием Страстей Господних блюстися от грехов мя поучаяй.
Радуйся, благодатнаго Свыше осенения Святаго Духа просити мя наставляяй;
Радуйся, яко на кроткия точию и смиренныя сердцем милостивне призирати Ему, Утешителю, уверяя мя.
Радуйся, мыслию о вездесущии Божии всюду окружаяй мя;
Радуйся, всеведение Его умным очесем моим представляяй.
Радуйся, милосердием Его к кающимся грешником сердце мое утешаяй;
Радуйся, правосудием Его к ожесточенным и нераскаянным душу мою устрашаяй.
Радуйся, Ангеле Господень, неусыпаемый хранителю мой.

Икос 2

Возсиявает в души моей, омрачаемой скорбию и унынием, свет благодатнаго утешения, и сердце мое исполняется веселия и радости, егда непрестанными твоими, святый Ангеле, наставлении возбуждаем дерзаю, яко мытарь, вопити к щедрому Богу, да милостив будет и простит ми прегрешения моя. Не премолчи убо, наставниче мой, вразумляя и укрепляя мя, зовуща ти:
Радуйся, помогаяй ми благий ярем спасительнаго терпения с любовию носити;
Радуйся, в бедах и заключениих упованием на Господа Бога укрепляяй мя.
Радуйся, скорби и болезни мужественне преодолевати мя поучаяй;
Радуйся, всякую печаль и уныние от сердца моего отгоняяй.
Радуйся, противу врага, в сеть отчаяния уловити мя хотяща, братися побуждаяй мя;
Радуйся, словесем Апостола, яко вси хотящии благочестно жити гоними будут, веровати убеждаяй мя.
Радуйся, образ терпения и злострадания прияти ми пророки и Апостолы внушаяй;
Радуйся, на лик мученик и исповедник, за Христа до излияния крове своея подвизавшихся, во утешение ми показуяй.
Радуйся, страдания Самаго Спасителя и Господа выну умным очесем моим представляяй;
Радуйся, надеждею будущаго воздаяния сердце мое услаждаяй.
Радуйся, всерадостным ожиданием вечных благ душу мою оживляяй;
Радуйся, благий и присный мой утешитель.
Радуйся, Ангеле Господень, неусыпаемый хранителю мой.


Категория: Сила слова | Просмотров: 980 | Добавил: angelik | Теги: ангел-хранитель, Покаяние, помощь ангела, молитвенное слово, Творец, ангелы, молитва ангелу, архангелы
Всего комментариев: 6
6  
Благодарю,Стелана! smile

5  
Благодарю, Мастер! smile flower

4  
Стелана,благодарю!!! angel

3  
Благодарю Стелана! angel smile

2  
Спасибо Стелана!:)

1  
Благодарю,Стелана! angel

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]